Oteti tanker doplovio u luku

Izvor: S media, 04.Nov.2010, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteti tanker doplovio u luku

Grčki tanker Polar koji su oteli gusari u vodama Somalije 30. oktobra, stigao u blizinu tamošnje luke Obija i svih 24 članova posade, medju kojima je i jedan državljanin Srbije, u dobrom su stanju.

Grčka brodarska kompanija "Paradise Navigation" potvrdila je danas agenciji Beta da je njen tanker juče doplovio u vode u blizini Obije.

Porodice članova posade tog broda su obaveštene o situaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << navela je ta kompanija, dodavši da čini sve da oteti pomorci budu što pre oslobodjeni.

Traže milione za otetog Srbina!

Srpski vojnici hvataju pirate u Somaliji

Brod s 24 članova posade, medju kojima su jedan državljanin Srbije, tri državljana Crne Gore, troje Grka, jedan Rumun i 16 Filipinaca, oteli su gusari u somalijskim vodama približno 600 nautičkih milja istočno od ostrva Sokotra. To ostrvo nalazi se oko 250 kilometara istočno od Roga Afrike.

Tanker Polar, duzine 229 metara i bruto nosivosti 72,825 tona, plovio je, pod panamskom zastavom, od Sankt Peterburga i Kronštata do Singapura s teretom sirove nafte.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.