Otac uhapšenog iz Grčke: Hoće da ih izruče SAD, Srbija ćuti

Izvor: Prva.rs, 11.Jul.2017, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac uhapšenog iz Grčke: Hoće da ih izruče SAD, Srbija ćuti

Pratite nas i na Viberu! Kako kaže otac uhapšenog S. P. (22) za prokupačke medije, on je uveren da su mladići iz Srbije nevini i da im je "sve namešteno", a da je zvanična Srbija zakazala u slučaju.
"Ako su krivi, treba da odgovaraju i mi da idemo u zatvor sa njima, ali deca su nevina i sve je namešteno. Država je potpuno zakazala i ne štiti svoje državljanje", kaže on.
Kako tvrdi, on je za pritvor svog sina saznao od predstavnika turističke agencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << a policijski službenici su došli sa zvaničnim obaveštenjem nekoliko dana kasnije. 

"Sin me je zvao iz pritvora i tvrdi da to nisu uradili. Sada im se na teret stavlja ubistvo, tamo vrše pritisak na njih da će da ih izruče Americi, a naša država ćuti", kaže on. 

Roditelji navode da su njihova deca uhapšena sutradan oko 19 časova, da im je rečeno da idu na informativni razgovor, a da su im po izlasku iz službenog vozila stavili lisice. 

Prema rečima roditelja, neki od uhapšenih je trebalo da se vrate kući dan nakon kobne tuče. 

Među njima je i jedan mladić iz istog društva, koji nije uhapšen i koji je povratak odložio za sredu kako bi donosio hranu i potrepštine drugovima u grčkom zatvoru.
Izvor: b92

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.