Ostavka grčke vlade moguća posle referenduma

Izvor: Akter, 02.Jul.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka grčke vlade moguća posle referenduma

Vlada Grčke bi mogla da podnese ostavku ako Grci u nedelju na referendumu glasaju za predloge poverilaca koji su uslov za nastavak kreditne pomoći, a ne protiv njih kako traži Vlada, izjavio je danas u Atini ministar finansija Janis Varufakis

"Mogli bismo da podnesemo ostavku, ali bismo sarađivali s onima koji bi preuzeli vlast od nas", rekao je Varufakis u intervjuu jednom radiju.

Grčki ministar je ocenio da "presuda" naroda mora da se poštuje ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je istakao da "još ništa nije gotovo" i da će pregovori s kreditorima biti nastavljeni posle referenduma.

"Ja nisam premijer koji ostaje na funkciji bez obzira na sve", rekao je nedavno predsednik vlade Aleksis Cipras odgovarajući na pitanje o eventualnoj ostavci.

Po poslednjoj anketi, oko 46 odsto Grka namerava da na referendumu odbije ponudu kreditora, ali je pre dva dana to najavilo 57 odsto.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.