Oslobođen grčki brodovlasnik

Izvor: B92, 20.Jan.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen grčki brodovlasnik

Atina -- Kidnaperi su posle osam dana zatočeništva oslobodili grčkog brodovlasnika Periklisa Panagopulosa, saopštila je policija. Porodica platila čak 30 miliona evra.

U saopštenju se dodaje da je Panagopulos (74) lociran noćas u industrijskoj oblasti Aspropirgos, koja se nalazi nedaleko od Atine. Trojica razbojnika oteli su Panagopulosa i njegovog vozača 12. januara. Nedugo posle, oslobodili su vozača, koji je obavestio policiju o otmici.

Grčki mediji su javili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je brodovlasnik oslobođen pošto je porodica platila otmičarima oko 30 miliona evra, što je najveći otkup koji je ikada plaćen u Grčkoj.

Porodica je u nedelju predala novac otmičarima na napuštenom mestu u Beotiji, poljoprivrednoj oblasti oko 100 kilometara severno od Atine,

javili su mediji.

Supruga brodovlasnika Katerina Panagopulos je u subotu putem grčke televizije uputila molbu otmičarima da joj oslobode muža, koji mora svakodnevno da prima insulin. Ona je predložila otmičarima da zauzme mesto svoga muža, dok porodica ne prikupi novac.

Policija je saopštila da otmičari nisu zlostavljali Panagopulosa i da je, iako boluje od teže bolesti za koju je potrebna svakodnevna nega, vraćen svojoj kući gde ga je čekao lekar.

Grčki mediji su javili da su supruga i sin Panagopulosa pregovarali sa otmičarima o načinu na koji će im dostavljen novac. Otmičari su tražili upotrebljene novčanice od 20 i 50 evra.

Policija je istragu vodila u tajnosti, a istražitelji su kontrolisali sve apoteke na Atici, gde se pretpostavljalo da se kriju otmičari, u slučaju da zbog bolesti Panagopulosa potraže lek.

Trojica napadača oteli su Panagopulosa i njegovog vozača 12. januara. Nedugo posle, oslobodili su vozača, koji je obavestio policiju o otmici.

Panagopulos je osnivač Atike, najveće grčke kompanije za trajektne linije, u okviru koje posluju Superfast feriz i Blu star feriz. Atika je delom prodata investicionoj grupi MIG, a Panagopulos je predsednik Superfast feriza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.