Orlići ubacili 110, za SEDMO mesto na SP

Izvor: Mondo, 07.Jul.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" ubacili 110, za SEDMO mesto na SP

Filip Petrušev bez promašaja iz igre...

Za kraj - ipak pobeda!

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina iz Grčke se vraća kao sedmoplasirana na Mundobasketu, pošto je u meču za tu poziciju bila ubedljiva protiv Kanade - 110:92 (28:20, 37:27, 26:20, 19:25).

Ovo je izuzetan napredak u odnosu na prošli turnir - pošto 2017. godine nismo ni učestvovali na Svetskom prvenstvu.

Pre toga su "orlići" bili devetoplasirani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a 2013. godine osvojili smo srebrnu medalju.

Srbija je bez poraza završila takmičenje u grupi, potom u osmini finala "tukla" Filipince, da bi u četvrtfinalu, nesrećno, izgubili od Litvanaca nakon produžetaka, ali su oni zaustavljeni već u narednoj rundi protiv Malija.

Uticalo je to na samopouzdanje naših igrača koji su u meču za peto mesto izgubili od Rusa, pa su za sedmu poziciju igrali sa Kanadom.

Najefikasniji u timu Aleksandra Bućana bio je Filip Petrušev sa 25 poena (7/7 za dva, 11/12 "penali), uz to je imao i devet sokova i četiri asistencije, dok je odličan bio i Marko Pecarski sa 20 poena i 6 skokova.

Efikasnu partiju zabeležio je i Uroš Trifunović (18), dok su dvocifreni bili i Ognjen Mićović (14 poena, 8 asistencija) i Dalibor Ilić (10 poena, 10 skokova).
Pogledaj vesti o: Grčka,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP - Ubedljiv trijumf "Orlića" protiv Kanade, na kraju samo sedmo mesto

Izvor: Sportske.net, 07.Jul.2019

Razočaravajuć rezultat juniorske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu na Kritu...Puleni selektora Bućana su u borbi za sedmo mesto uspeli da savladaju vršnjake iz Kanade rezultatom 101:92...Videlo se od starta da postoji jasna razlika u kvalitetu, naši reprezentativci su se brzo odlepili...Do...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.