Optuženo 16 za korupciju u grčkom fudbalu

Izvor: Press, 04.Dec.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženo 16 za korupciju u grčkom fudbalu

Policijski izvori saopštili su danas da je zbog nameštanja mečeva pokrenuta istraga protiv 16 zvaničnika grčkog fudbala, medu kojima je i predsednik Olimpijakosa.
Tužilaštvo nije imenovalo ljude koji su osumnjčeni za korupcju, ali se navodi da je među njima i prvi čovek vodećeg grčkog kluba Olimpijakosa Evangelos Marinakis.

Olimpijakos je osvojio 16 od poslednjih 18 titula u grčkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prvenstvu.

Optuženi su i neki zvaničnici Grčke federacije i sudije za "namestanje, učešće u kriminalnoj oranizaciji, prevaru i pokušaj iznude i korupciju".

Istraga je fokusirana na mečeve koji su igrani u periodu od 2011. do 2013. godine.

Marinakis, biznismen i brodovlasnik koji poseduje Olimpijakos od 2010, prethodno je bio upleten u skandal sa nameštanjem u sezoni 2010/11, koji je još uvek predmet istrage.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Skandal zbog nameštanja drma Grčku

Izvor: B92, 04.Dec.2014

Zbog nameštanja mečeva pokrenuta je istraga protiv 16 zvaničnika grčkog fudbala, među kojima je i predsednik Olimpijakosa, saopštila je policija...Tužilaštvo nije imenovalo ljude koji su osumnjčeni za korupcju, ali se navodi da je među njima i prvi čovek vodećeg grčkog kluba Olimpijakosa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.