Oko 14.000 izbeglica na granice sa Makedonijom

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 14.000 izbeglica na granice sa Makedonijom

Od ponedeljka ujutro nijednom od oko 14.000 izbeglica, koliko ih ima na grčkoj strani granice sa Makedonijom, nije dozvoljeno da nastavi put ka Zapadnoj Evropi.

Makedonska policija je otvorila kapiju samo da vrati u Grčku četvoricu Avganistanaca koji su uhvaćeni u pokušaju da ilegalno pređu granicu, a više desetina ljudi provelo je olujnu noć u šatoru u blizini graničnog prelaza, nadajući se da će im biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dozvoljeno da prođu, preneo je AP.

Izbeglice su izjavile da će čekati dok im ne bude dozvoljeno da uđu u Makedoniju i da nastave put prema Zapadnoj Evropi.

Stotine izbeglica je podiglo šatore koje su dobili od humanitarnih agencija na poljima pored tranzitnog logora, prenosi AP i dodaje da pale vatre da bi osušili mokru odeću.

Grčke vlasti su najavile izgradnju dodatnog smeštaja za izbeglice južno od pograničnog mesta Idomeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.