Odavno smo dužni kao Grčka

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odavno smo dužni kao Grčka"

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da je Srbija odavno "dužna kao Grčka", a vraćanje duga sad zavisi od činjenice koliko je srpsko društvo spremno da se danas uhvati u koštac s tim velikim problemom.

"Odavno smo dužni kao Grčka i sad sve zavisi od toga koliko ozbiljno kao društvo shvatamo uzroke nastanka tog duga i kako ćemo ga finansirati", izjavila je Tabaković.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je za "Dnevnik" rekla da NBS ne brani domaću valutu, jer dinar slabi i jača pod uticajem spoljnih i unutrašnjih faktora, nego dosledno interveniše da bi sprečila prekomerne oscilacije izazvane privremenim uticajima.

Dinar već nedeljama beleži pad vrednosti u odnosu na evropsku valutu, uprkos činjenici da je na zaštitu njegovog kursa NBS do sada utrošila 600 miliona evra.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.