Izvor: Blic, 19.Feb.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od terorista do izgrednika...

Šestoro anarhista koji su u noći između 24. i 25. avgusta prošle godine ispisivali grafite i bacili dva „Molotovljeva koktela“ na grčku ambasadu u sredu su, posle gotovo šest meseci, pušteni iz pritvora.

Istog dana počelo im je suđenja pod optužbom za „međunarodni terorizam", iako tada niko nije povređen, a materijalna šteta je iznosila svega 18 evra. S druge strane, pretila im je kazna od tri 15 godina zatvora. Čak i laički, gledanjem činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s jedne i druge strane jednačine, može se zaključiti da postoji velika nesrazmera između dela i kazne.

Da budemo jasni - oni su bacili „Molotovljev koktel" na diplomatsko predstavništvo, što je teško razumeti i još teže opravdati, ali kada su prekjuče, sa crnim kesama u rukama, izlazili iz Centralnog zatvora malo ko je mogao da pomisli da je reč o opasnim teroristima.

Posle šest meseci iza rešetaka tužilaštvo je najavilo da će prekvalifikovati delo u izazivanje opšte opasnosti - za šta je predviđeno od šest meseci do pet godina zatvora.

Kakvu će im kaznu odrediti sud ostaje da vidimo, ali pitanje zbog čega tužilaštvo nije ranije prekvalifikovalo delo i pustilo ih iz pritvora ostalo je bez odgovora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.