OD DANAS PONOVO MOŽEMO U GRČKU: Srpski državljani mogu ući samo preko dva prelaza

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 07:18

OD DANAS PONOVO MOŽEMO U GRČKU: Srpski državljani mogu ući samo preko dva prelaza

Od danas srpski državljani mogu u Grčku preko dva granična prelaza u Bugarskoj

Žitelji naše zemlje od danas, u osam časova, mogu da ulaze u Grčku. Granice su posle gotovo 300 dana otvorene i za turiste iz Srbije, koji do svojih omiljenih letovališta u predsezoni mogu avionom i preko dva prelaza u Bugarskoj.

Letnja sezona se zvanično otvara 14. maja kada će se u Grčku ulaziti i preko Makedonije. Zbog epidemiološke situacije, zabrana je trajala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 6. jula 2020. godine.

Osim državljana zemalja EU, tamo će moći da putuju i ljudi iz SAD, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela. Za ulazak će biti obavezni potvrda o vakcinaciji i negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Svaki putnik će morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja.

U Grčkoj je pre pandemije godišnje letovalo oko milion turista iz Srbije. Tamo su, međutim, i dalje na snazi stroge mere - policijski čas, pa je kretanje dozvoljeno od 21 do 5 sati samo do posla uz posebnu elektronsku SMS potvrdu.

Postoji šest kategorija zbog kojih može da se izlazi - kod lekara, u apoteku, po prehrambene prodavnice, do banke i državne službe, rekreacija ili šetanje psa, bez automobila, samo pešaka ili biciklom. Još ne rade kafići i restorani.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka je otvorena, evo koje uslove treba da ispunite za letovanje

Izvor: Luftika.rs, 19.Apr.2021

Granice Grče su zvanično otvorene za građane Srbije jutros u 8 sati. Ipak, sve one koji se zapute na omiljena letovališta Srba, ne očekuje Grčka na koju su navikli.. Kako bi se što je više moguće zaštitili od novog udara koronavirusa, Grci i od turista traže pridržavanje epidemioloških mera....

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.