OBJAVLJEN UKAZ: Dušan Spasojević novi ambasador Srbije u Grčkoj

Izvor: Kurir, 31.Okt.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBJAVLJEN UKAZ: Dušan Spasojević novi ambasador Srbije u Grčkoj

Ukaz o postavljenju Spasojevića na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u Grčkoj stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku.

BEOGRAD - Novi ambasador Srbije u Grčkoj je Dušan Spasojević, objavljeno je u "Službenom glasniku".

Ukaz o postavljenju Spasojevića na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u Grčkoj stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << glasniku".

Ukaz je potpisao predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Spasojević (1974. ) je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, a magistrirao međunarodne odnose na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka, sa tezom "Do evropskih integracija preko regionalne saradnje: Evropska unija i Zapadni Balkan".

Pre diplomatske karijere bio je angažovan u Saveznom ministarstvu unutrašnjih poslova, i u Ministarstvu odbrane. Od 2010. do 2013. godine bio je ambasador Srbije u Turskoj.

Autor je brojnih eseja iz oblasti međunarodnih odnosa u stručnom časopisu Međunarodna politika. Predsednik Republike Grčke odlikovao ga je 2007. "Medaljom časti", a predsednik Italije "Ordenom zvezde italijanske solidarnosti", 2009. godine.

Autor: Agencija TANJUG

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dušan Spasojević novi ambasador Srbije u Grčkoj

Izvor: Blic, 31.Okt.2015

Novi ambasador Srbije u Grčkoj je Dušan Spasojević, objavljeno je u "Službenom glasniku"...Ukaz o postavljenju Spasojevića na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u Grčkoj stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku"...Ukaz je potpisao predsednik Srbije Tomislav...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.