O datumu pristupanja Uniji u Solunu 2014.

Izvor: Studio B, 27.Nov.2010, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O datumu pristupanja Uniji u Solunu 2014.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da bi na samitu zemalja Evropske unije i zapadnog Balkana u Solunu, 2014. godine, mogao da bude utvrđen datum za pristupanje zemalja regiona Uniji.

Šef diplomatije je, u intervjuu grčkoj novinskoj agenciji Ana, rekao da je ulazak u EU strateški prioritet Srbije.

Jeremić, koji boravi u Solunu na 23. sastanku Saveta ministara spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poslova zemalja članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, kazao je i da su odnosi između zemalja jugoistočne Evrope bolji nego ikad.

Prema rečima ministra Jeremića, predstojeći dijalog Beograda i Prištine stvoriće atmosferu poverenja i šansu za rešavanje bilateralnih pitanja.

Govoreći o situaciji u Sandžaku, ministar je napomenuo da bi "posebna pažnja trebalo da bude posvećena balkanskim regionima u kojima postoje 'ekstremni politički elementi'", navela je grčka agencija.

Jeremić i njegov grčki kolega Dimitris Drucas složili su se na marginama sastanka, da da bi organizovanje samita u Solunu 2014. godine, za šta je Grčka pokrenula inicijativu, pružilo podsticaj integraciji zemalja Zapadnog Balkana u Uniju.

Grčki ministar Drucas upoznao je Jeremića sa inicijativom za organizovanje samita "Solun II", kada će Grčka predsedavati Uniji.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bakonski i Jeremić razgovarali u Solunu

Izvor: EMportal, 27.Nov.2010

Ministri spoljnih poslova Rumunije i Srbije Teodor Bakonski i Vuk Jeremić razgovarali su u Solunu, u okviru sastanka Saveta ministara Organizacije ekonomske saradnje regiona Crnog mora, saopštilo je rumunsko ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.