Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noam Čomski: Sramotan odnos 'trojke' prema Grčkoj

Čuveni američki mislilac Noam Čomski ocijenio je da je politika stezanja kaiša nametnuta Grčkoj apsurdna s ekonomske tačke gledišta i prava katastrofa za tu zemlju.

"Ponašanje 'trojke' je sramotno. Nema sumnje da je njihov cilj da svima daju na znanje da otpor sjevernim bankama i briselskoj birokratiji neće biti tolerisan i da težnje ka demokratiji i poštovanju narodne volje moraju biti napuštene", istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Čomski.

On je za beogradsku "Politiku" rekao da "osim demonstriranja moći, nema drugog razloga da se nastavi sa sramotnom farsom u kojoj francuske i njemačke banke profitiraju na patnji grčkog naroda".

Čomski je naveo da je dug trebalo da bude ili radikalno restrukturisan ili ukinut, te da se umjesto toga Grcima sada nudi "bijedan izbor između dvije bolne alternative".

"Možemo se samo nadati da će hrabri otpor Grka podstaći globalnu solidarnost koja će spasti i njih i druge od okrutne sudbine koju diktiraju trenutni gospodari", zaključio je Čomski, najčuveniji intelektualac svijeta, lingvista, filozof i politički aktivista.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.