Niš domaćin “Gastro-turističke olimpijade”

Izvor: JužneVesti.com, 22.Avg.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš domaćin “Gastro-turističke olimpijade”

Kulinarske i ugostiteljske ekipe iz Gane, Indije, kao i Grčke, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i drugih zemalja u regionu, nadmetaće se ovog vikenda u Nišu na “Gastro-turističkoj olimpijadi”.

Učesnici će se od 23. do 25. avgusta takmičiti u spremanju riblje čorbe i paprikaša, jela od mesa, nadmetaće se i barmeni i flamberi, a planiran je i izbor za "Mis turizma" 2014. godine. Takmičari koji dolaze iz raznih delova sveta predstaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mnoštvo specijaliteta karakterističnih za njihov kraj i naciju.

Osim takmičenja, biće organizovane i izložbe, master-klasovi iz oblasti gastronomije, turizma, hotelijerstva, kao i tribine i prezentacije specijaliteta nacionalnih kuhinja zemalja učesnica.

Niš je po prvi put domaćin takmičenja koje uglavnom okuplja ugostiteljske i turističke radnike jugoistočne Evrope, a organizator manifestacije je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

- Takmičenje u spremanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša - 24. avgust od 17 sati u Parku svetog Save

- Takmičenje barmena i flambera - 24. avgust od 20 sati u kafeu “Amico” (Park svetog Save)

- Finalno takmičenje u spremanju jela od mesa i ribe - 25. avgust od 19 sati, “Nišlijska mehana”
Pogledaj vesti o: Grčka,   Miss sveta

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.