Niš će prvi u Evropi imati definisan model upravljanja imovinom (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 10.Jun.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš će prvi u Evropi imati definisan model upravljanja imovinom (VIDEO)

Niš „pliva“ u imovini ali nema način da je iskoristi, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Zato je grad učesnik projekta „Imovina lokalnih samouprava u procesu evropskih integracija“ zahvaljujući kome će utvrditi šta je vlasništvo grada i na koji način treba upravljati tom imovinom.
Zgrada Uprave u ulici Nikole Pašića, Gradska kuća i bivša zgrada grčke ambasade su najvrednija imovina Niša. Međutim, ima još mnogo toga što nikako ne koristi gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ni građanima. Zato Niš i Pirot zajedno učestvuju u projektu koji najvećim delom finansira EU. To će omogućiti jedinstvenu bazu podataka, lakšu finansijku analizu a samim tim i jednostavnije upravljanje imovinom.
Grad može da proda ili da daje imovinu u najam, ali i da je iskoristi kao garanciju za kredite. Na taj način može da poveća prihode, kaže gradonačelnik Niša.
Zahvaljujući ovom projektu, za najviše 6 meseci, Niš će prvi u Evropi imati definisan Model upravljanja imovinom, koji će biti na raspolaganju i drugim lokalnim samoupravama, kažu u Upravi za privredu i održivi razvoj.

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Formiranje jedinstvenog registra imovine

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Jun.2015, 09:13

Formiranje jedinstvenog registra imovine koja je u vlasništvu grada ili opštine smanjiće zloupotrebe, povećati prihode lokalnih samouprava, ali je i prednost za potencijalne investitore, izjavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić...Niš i Pirot će, u okviru programa "Eksčejndž" 4 koji većim...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.