Nimic: Ima pozitivnog zamaha u Skoplju i Atini

Izvor: RTS, 15.Jan.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nimic: Ima pozitivnog zamaha u Skoplju i Atini

Izaslanik Ujedinjenih nacija za pregovore o imenu Makedonije između Atine i Skoplja Metju Nimic izjavio je da još nema konačnog predloga za novo ime Makedonije, ali da postoji pozitivan implus, kao i da je aktuelna vlada veoma zainteresovana da ovaj problem reši.
Metju Nimic je za grčku nacionalnu televiziju ERT rekao da još nema novog predloga za ime i da će nova runda razgovora biti održana 17. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Njujorku.

Postoji pozitivan impuls u Skoplju, kaže Nimic, dodajući da je nova makedonska vlada u Skoplju veoma zainteresovana da ovo pitanje reši, javila je agencija MIA.
"Mislim da grčka vlada takođe priznaje da je ovo dobra prilika grčke spoljne politike u regionu da pronađe dugoročno rešenja ovog pitanja. Postoji pozitivan zamah između dve zemlje. Mislim da su građani u obe zemlje možda spremni da čuju određena rešenja koja su od njihovog zajedničkog nacionalnog interesa, ali i da postoji određeni kompromis za rešavanje", objasnio je Nimic.
Nimic je primetio da u regionu postoji zabrinutost oko određenih pitanja, poput izbeglica, terorizma ili nestabilnosti i da zbog toga i rukovodstvo međunarodne zajednice treba da se založi za rešavanje ovog pitanja.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.