Nezadovoljstvo u Sirizi

Izvor: Akter, 01.Jun.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljstvo u Sirizi

Grčka vlada suočila se danas s nezadovoljstvom unutar vladajuće Sirize pošto nije ispunila obećanje da će tokom vikenda postići dogovor s međunarodnim kreditorima

S prispećem duga na naplatu u petak koji Grčka verovatno neće moći sama da plati, vlada je pokušala da suzbije nezadovoljstvo u Sirizi povlačenjem kandidature za sledećeg predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Grčke u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), pošto je skoro trećina poslanika Sirize tražila da to imenovanje bude poništeno.

Pregovarač s kreditorima Elena Panaritis, koja je ranije radila u Svetskoj banci, navela je u saopštenju da "nije mogla da prihvati imenovanje" zbog protivljenja u Sirizi.

Premijer Aleksis Cipras muči se u pregovorima s kreditorima o sporazumu kojim bi Grčka dobila poslednju ratu zajma iz paketa pomoći bez koje neće moći da otplati ratu duga MMF-u koja stiže u petak. Cipras je suočen i s protivljenjem u svojoj Sirizi svakom sporazumu koji bi produžio oštre mere štednje koje kreditorti traže.

U pismu vladi, 44 od 149 poslanika Sirize je navelo da je Panaritis "vodeća predstavnica mera pomoći" koje zahtevaju štednju.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Grčka: Nezadovoljstvo unutar vladajuće Sirize

Izvor: Blic, 02.Jun.2015, 00:16

Grčka vlada suočila se danas s nezadovoljstvom unutar vladajuće Sirize pošto nije ispunila obećanje da će tokom vikenda postići dogovor s međunarodnim kreditorima...S prispećem duga na naplatu u petak koji Grčka verovatno neće moći sama da plati, vlada je pokušala da suzbije nezadovoljstvo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.