Neuspeo referendum u Makedoniji

Izvor: BKTV News, 01.Okt.2018, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuspeo referendum u Makedoniji

Na referendum na kome su se građani Makedonije izjašnjavali o prihvatanju sporazuma sa Grčkom o imenu države izašlo je 36,11 odsto birača, saopštila je Državna izborna komisija.

To znači da referendum nije uspeo, bez obzira što je za prihvatanja sporazuma glasalo 91,25 odsto izašlih, a protiv je bilo 5,82 odsto.

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da će sada pokušati sa u Sobranju obezbedi dvotrećinsku većinu, neophodnu za promenu Ustava, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a ako u tome ne uspe raspisaće vanredne parlamentarne izbore.

Vlada Grčke je saopštila da poštuje odluku građana Makedonije, koji su neizlaskiom na referendum iskazali svoj stav, i poziva na očuvanje potencijala Prespanskog sporazuma.

Referendum nadgleda gotovo 12.500 posmatrača, od kojih su 493 iz inostranstva.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Izbori

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.