Nesalomivi! Vaterpolisti se opet vratili iz ponora

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesalomivi! Vaterpolisti se opet vratili iz ponora

Na kraju Srbija - Grčka 9:9 u drugom kolu olimpijskog turnira

Vaterpolisti Srbije iščupali su bod protiv selekcije Grčke – 9:9 u utakmici drugog kola A grupe na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ovo je Delfinima drugi uzastopni remi na turniru, a na premijeri su odigrali nerešeno protiv Mađara.

S obzirom na slabu partiju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u većem delu utakmice, ovaj remi je dobar rezultat za ekipu Dejana Savića, mada su u samom finišu srpski igrači vodili sa 9:8.

Utakmicu je obeležila i situacija 15 sekundi pre kraja, kada je čini se fauliran Duško Pijetlović pred golom Grčke, ali sudije nisu ništa svirale.

Filip Filipović je sa dva gola bio najefikasniji u Srbiji, dok je četiri pogotka za Grke postigao Janis Fudulis.

Posle zaista mnogo problema u prvom poluvremenu, srpski tim je do preokreta i trijumfa uspeo da dođe pre svega zahvaljujući granitnoj odbrani u nastavku utakmice.

Kada je bilo teško i kada se lomila utakmica, a podsetimo u jednom trenutku bilo je i 5:1 za Grčku, srpski igrači su pokazali jak karakter.

Zahvaljujući Milanu Aleksiću, odnosno iskusnima Živku Gociću i Slobodanu Nikiću, Srbija se potpuno vratila u meč.

Grci su bili apsolutno dominantna ekipa u prvom poluvremenu, toliko da srpski igrači bukvalno nisu znali šta ih je snašlo.

Janis Fudulis je do ludila dovodio grčku srpsku odbranu u uvodnim trenucima, dok Srbija nije umela da iskoristi pre svega situacije sa igračem više.

Pored toga, nije bilo ni kvalitetnog protoka lopte, pa je i nervoza počela da se uvlači u redove srpskog tima.

Ipak, kako je vreme odmicalo na plivalištu Marija Lenk, tako su Savićevi izabranici igrali ozbiljnije i čvršće.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Delfinima" samo bod protiv Grka

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2016

I posle drugog kola olimpijskog turnira u vaterpolu, Srbija nema pobedu, ali ni poraz. Četa Dejana Savića odigrala je i drugi nerešeni meč, ovoga puta protiv Grčke - 9:9...Opet je Srbija loše odigrala prve dve četvrtine, dopustila visoku prednost rivalu, a onda je stizala rezultat. U prvih 16...

Nastavak na Vesti-online.com...

NOVI REMI SRBIJE: Tako je Portugalija osvojila EP u fudbalu

Izvor: Večernje novosti, 08.Avg.2016

Reprezentativci Srbije i drugi put na Olimpijskim igrama odigrali nerešeno, ovog puta protiv Grčke - 9:9. Mitrović: Nadam se da ćemo da završimo kao Portugalci AKO je mogao Ronaldo, može i Živko Gocić sa svojom četom! Remijima krče put do trona. Vaterpolisti Srbije drugu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.