Neredi na ulicama Atine: Molotovljevi kokteli bačeni na policajce, jedan teško povređen VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 09.Mar.2021, 21:07

Neredi na ulicama Atine: Molotovljevi kokteli bačeni na policajce, jedan teško povređen VIDEO/FOTO

Grčki policajac večeras je teško povređen tokom sukoba u Atini sa demonstrantima, koji su izašli na ulice da bi izrazili protest protiv policijskog nasilja.

Do sukoba je došlo u atinskom naselju Nea Smirna, a policajac je pogođen bakljom ili kamenom u vrat, zbog čega su njegove kolege formirale krug oko njega da bi ga zaštitile dok nije došla hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu, preneo je dnevnik Katimerini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema državnoj televiziji ERT, napadači sa kapuljačama bacali su Molotovljeve koktele na policiju, koja je odgovorila suzavcem.

Policija je pronašla ranac pun koktela i baklji.

Nekoliko parkiranih automobila je oštećeno, a na društvenim medijima mogu da se vide i zapaljeni kontejneri.

Ranije, oko 5.000 ljudi se okupilo na glavnom trgu u oblasti Nea Smirna, gde je tokom vikenda počeo obračun sa policijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Atina: U neredima uhapšeno 10 osoba, policajac teže povređen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021

Četvorica grčkih policajaca su povređena, od kojih jedan teže u današnjim sukobima sa demonstrantima u atinskom naselju Nea Smirna, a tom prilikom uhapšeno je deset osoba...Zamenik ministra za civilnu zaštitu Lefteris Ekonomu i šef policije MIhalis Karamalakis posetili su večeras u vojnoj bolnici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.