Atina: U neredima uhapšeno 10 osoba, policajac teže povređen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021, 21:27

Atina: U neredima uhapšeno 10 osoba, policajac teže povređen

Četvorica grčkih policajaca su povređena, od kojih jedan teže u današnjim sukobima sa demonstrantima u atinskom naselju Nea Smirna, a tom prilikom uhapšeno je deset osoba.

Zamenik ministra za civilnu zaštitu Lefteris Ekonomu i šef policije MIhalis Karamalakis posetili su večeras u vojnoj bolnici teško povređenog policajca, koga su demonstranti pogodili bakljom ili kamenom u vrat, preneo je dnevnik Katimerini.

Demonstranti su izašli na ulice da bi izrazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protest protiv policijskog nasilja.

Prema državnoj televiziji ERT, napadači sa kapuljačama bacali su molotovljeve koktele na policiju, koja je odgovorila suzavcem.

Policija je pronašla ranac pun koktela i baklji.

"Sukobe je isprovociralo oko 400 huligana sa kapuljačama i fantomkama, koji su se odvojili od glavnog skupa u kojem je bilo oko 3.000 ljudi", navodi se u saopštenju atinske policije, prenela je agencija ANA.

Nekoliko parkiranih automobila je oštećeno, a na društvenim medijima kruže snimci zapaljenih kontejnera.

Ranije, oko 5.000 ljudi se okupilo na glavnom trgu u Nea Smirna oblasti, gde je tokom vikenda počeo obračun sa policijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.