Ne zatvaramo 14 prodavnica u Grčkoj

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne zatvaramo 14 prodavnica u Grčkoj"

Kompanija Lidl Srbija saopštila je danas u ime kompanije Lidl Grčka, da nisu tačne informacije objavljene tokom jučerašnjeg dana o zatvaranju 14 prodavnica u Grčkoj.

Informacije o zatvaranju prodavnica nisu plasirane od strane predstavnika te kompanije, te su navodi u tekstu koji je juče obavljen, u potpunosti netačni, navode iz Lidla.

Naime, portal Grčkainfo.com preneo je juče da Lidl navodno planira da u Grčkoj do kraja maja zatvori 14 svojih neprofitabilnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prodavnica, usled čega bi, kako su naveli, 900 radnika ostalo bez posla.

- Vest da kompanija Lidl zatvara 14 svojih prodavnica u Grčkoj, koja je tokom jučerašnjeg dana objavljena u velikom broju srpskih medija, proizvod je pogrešno protumačene ''prvoaprilske šale'', odnosno običaja tamošnjih medija da se povodom 1. aprila objavljuju lažne vesti - navode iz kompanije Lidl.

Takođe apeluju i na predstavnike medija da se za sve informacije o poslovanju obrate toj kompaniji.

U saopštenju navode da kompanija Lidl Grčka iz godine u godinu beleži rast prometa, a trenutno ima 223 prodavnice i 5.500 zaposlenih.

Generalni direktor Lidla u toj zemlji je Iakovos Andreanidis, dok Dimitris Gurunis, koji je u tekstovima bio citiran kao izvor, nikada nije bio zaposlen u kompaniji, dodaju.

Lidl Grčka najavljuje otvaranje još prodavnica i povećanje broja zaposlenih.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.