Najzdraviji kolačić na svetu ima samo dva sastojka

Izvor: B92, 25.Apr.2017, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najzdraviji kolačić na svetu ima samo dva sastojka

Ovaj recept je još jedan dokaz toga da su najbolje stvari u isto vreme i najjednostavnije. Ovaj recept, star više od 6.000 godina, pominje se čak i u Homerovoj "Ilijadi". Poznat je i kao grčki doručak, iako nam, u stvari, dolazi sa područja Grčke, Egipta i Bliskog istoka.

Danas je poznat pod imenom "pasteli", a pravi se od samo dva sastojka: semenki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susama i meda.

Osim što je veoma ukusan, ovaj kolačić je i izuzetno zdrav. Kombinacija zdravog meda i zdravih semenki ima brojne prednosti: čisti krv, podiže imunitet i odličan je antioksidans.

Kombinacija meda i susama sadrži čak 182 elementa korisna za ljudsko zdravlje, a sadrži i veoma veliku koncentraciju antioksidanasa koji sprečavaju razvoj raka i drugih teških oboljenja.

Zato, ne treba da čudi što se "pasteli" jeo vekovima, ali je neobično to što se, u savremeno doba, recept negde zagubio.

Za "pasteli" vam je potrebno:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Recept star 6.000 godina za zdrav kolačić od dva sastojka

Izvor: Radio 021, 26.Apr.2017, 09:16

Ovaj recept je još jedan dokaz da su najbolje stvari u isto vreme i najjednostavnije...Ovaj recept, star više od 6.000 godina, pominje se čak i u Homerovoj "Ilijadi". Poznat je i kao grčki doručak, iako nam, ustvari, dolazi sa područja Grčke, Egipta i Bliskog istoka...Danas je poznat pod imenom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.