Najbolje za Grčku, najgore za Grke

Izvor: B92, 09.Jun.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolje za Grčku, najgore za Grke

Švajcarski investitor Mark Faber kaže da bi najbolje rešenje za grčku državu istovremeno bilo i najgore rešenje za grčki narod.

Faber objašnjava i njegovo viđenje grčke krize prema kom bi "najbolje za Grčku bilo da izađe iz evrozone".

"Ali bi to značilo i da bi grčka drahma izgubila pedeset do sedamdeset procenata svoje vrednosti prema evru", kaže on i dodaje da "Grci ne žele da im se plate i penzije isplaćuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u valuti koja gubi vrednost".

"Oni ne žele ni strogu štednju, jer bi se time penzije i plate skresale za polovinu", navodi on.

On zato upozorava da "nema pravog rešenja za probleme u Evropi jer niko zapravo ne želi da prihvati strogu štednju", kao i da ćemo na "preokret" u Evropi čekati još tri do pet godina.

Faber kaže i da je, baš iz tih razloga i činjenice da će vlade biti sve sklonije da štampaju novac, sve više naklonjem investiranju u zlato.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.