Na graničnom prelazu Preševo sprečen pokušaj krijumčarenja preko 42 kilograma droge

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Mar.2024, 23:34

Na graničnom prelazu Preševo sprečen pokušaj krijumčarenja preko 42 kilograma droge

Slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za pregled na carinskom mobilnom skeneru izdvojen kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji.

Analizom slike sa skenera uočene su nepravilnosti u predelu rezervoara za gorivo koji je bio pregrađen za potrebe krijumčarenja.

Carinski službenici su primetili da je prostor namenjen za krijumčerenje bio zamaskiran posebnim gitom kako bi delovalo da je reč o fabričkoj izradi.

Detaljnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << pregledom su sumnje na koje je ukazao snimak skenera potvrđene, jer je unutrašnjost rezervoara bila podeljena tako da samo jedna četvrtina primi gorivo, dok je veći deo rezervoara poslužio za skrivanje narkotika.

Ukupno je otkriveno 63 paketa praškaste materije teške 42.337 grama, koja je prilikom priručnog testiranja odreagovala na sintetičku drogu MDMA i amfetamin.

Droga je zajedno sa vozačem i kamionom u kome su narkotici krijumčareni predata policiji u dalju nadležnost.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Carina: Sprečen pokušaj krijumčarenja 42 kilograma droge na prelazu Preševo

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2024, 00:10

Carinici su, na graničnom prelazu Preševo sa Makedonijom, sprečili danas pokušaj krijumčarenja više od 42 kilograma droge, saopštila je Uprava carina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.