Izvor: Blic, 15.Feb.2017, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NE" GUČIJU Grčka nije dozvolila modni događaj na Akropolju

Grčko Ministarstvo kulture odbacilo je zahtev italijanskog luksuznog brenda Guči da ovog leta na atinskom Akropolju organizuje jedan modni događaj.

Greece says no to Gucci fashion show at Acropolis https://t.co/H57bglF5I9 pic.twitter.com/rdanHI0JuZ

Ministarka kulture Lidija Koniordu rekla je za državnu televiziju da je grupa stručnjaka iz tog ministarstva sinoć odbacila zahtev, dodavši da se ona s tim u potpunosti slaže.

- Imamo dužnost da štitimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << značaj (Akropolja), globalnog simbola demokratije i slobode - rekla je grčka ministarka.

Akropolj se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.

Zahtevi za komercijalnu upotrebu antičkih spomenika u Grčkoj u najvećoj meri nisu odobravani.

Pevačici Dženifer Lopez 2008. godine nije odobren pristup Akropolju za modno fotografisanje.

Snimci tog lokaliteta prikazani su u filmu iz 2014. godine "Dva lica januara" (The Two Faces of January) u kojem glavne uloge tumače Vigo Mortensen i Kirsten Danst.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Gučiju" zabranjeno da organizuje modnu reviju na Akropolju

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2017

Ministarstvo kulture Grčke odbilo je zahtev italijanskog modnog giganta Guči da tokom leta na atinskom Akropolju organizuje modni događaj...Ministarka kulture Lidija Koniordu rekla je za državnu televiziju da je grupa stručnjaka iz tog ministarstva odbila zahtev, dodavši da se ona s tim u potpunosti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.