Molitve za Albaniju širom sveta: Hoće li biti poziva za pomoć i Grčkoj?

Izvor: B92, 27.Nov.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Molitve za Albaniju širom sveta: Hoće li biti poziva za pomoć i Grčkoj?

Veliki broj korisnika iskoristio je društvene mreže kako bi izrazio solidarnost sa žrtvama i povređenima nakon razornih potresa u Albaniji.

Molitve šalju univerzalnim obeležjem #PrayforAlbanija, koji su iskoristili stanovnici i mediji širom planete, a naročito Albanci koji su se obrali van svoje domovine. Hešteg #Albania je trenutno među najkorišćenijim na području Beograda, odnosno u takozvanom "trendingu" je.

Poznata američka novinarka Kejti Kurik takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je svoje pratioce izvestila o katastrofi.

Prema poslednjim informacijama, najmanje 20 ljudi izgubilo je život, a više od 600 je povređeno.

Ljudske žrtve pogodile su svet, a nisu zaboravljeni ni čovekovi četvoronožni prijatelji koji su takođe na svojoj koži osetili nesreću. Ni na slike njihovog izabljivanja ljubitelji nisu ostali nemi.

I životinje su bile te koje su spasavale, to jest zabeležen je i trenutak službenog psa koji traži nestale u ruševinama.

Inače, Grčku je jutros pogodio zemljotres jačine 6,1 stepen Rihtera, javlja EMSC. Snažan zemljotres, jačine 6,4 stepena u utorak pogodio Albaniju. Nešto slabiji BiH.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.