Mogući novi pregovori s Grčkom bi potrajali

Izvor: Akter, 03.Jul.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogući novi pregovori s Grčkom bi potrajali

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble upozorio je danas u Berlinu da bi svaki novi pregovori s Grčkom "potrajali", čak i ako se u nedelju Grci na referendumu opredele za kreditorsku ponudu.

"Program finansijske pomoći Grčkoj je istekao. Posle referenduma, Grčka može da zatraži nove pregovore ali bi se oni vodili na potpuno novoj osnovi i u drugom kontekstu", rekao je Šojble u intervjuu za nemački list Bild i dodao da bi zbog toga "novi pregovori potrajali".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />Šojble je rekao da ukoliko Grčka podnese zahtev za nove pregovore, "ministri finansija evrozone treba da ga najpre razmotre i ako budu ispunjeni određeni uslovi, Evrogrupa će prihvatiti taj zahtev".

Nemački ministar je dodao da bi nova finansijska pomoć Grčkoj mogla da bude dodeljena prema "jasnom principu podrške toj zemlji koja zauzvrat mora da sprovede reforme".

"Unapred znam da bi to bili izuzetno teški pregovori, jer je situacija u Grčkoj sve dramatičnija poslednjih nedelja", dodao je Šojble,

Grci u nedelju na referendumu glasaju za ili protiv predloga kreditora kao uslov za nastavak finansijske pomoći zemlje, koji podrazumeva strukturne reforme koje vlada u Atini odbija.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.