Ministar Vulin razgovarao telefonom sa grčkim kolegom

Izvor: RTS, 04.Jun.2020, 12:21

Ministar Vulin razgovarao telefonom sa grčkim kolegom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je telefonom sa grčkim ministrom odbrane Nikolaosom Panagiotopulosom, kome je preneo zahvalnost za kontinuiranu podršku Grčke u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, koja je "potvrda iskrenog prijateljstva dve države i dva naroda".
Ministar Aleksandar Vulin preneo je pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijeru Republike Grčke Kirijakosu Micotakisu.
U telefonskom razgovoru ministar Vulin je naglasio opredeljenost za nastavak vojnoobrazovne saradnje na višim nivoima školovanja.
Zahvalio je grčkom kolegi na dobijenom pozivu da se oficiri iz Srbije usavršavaju na grčkim visokim vojnim školama i uputio poziv za usavršavanje grčkih oficira na Univerzitetu odbrane.
Ministar odbrane Panagiotopulos istakao je opredeljenje za dalje intenziviranje odnosa u svim oblastima, uključujući saradnju u oblasti odbrane i saradnju armija Srbije i Grčke.
Zajedničko opredeljenje je da oružane snage Srbije i Grčke nastave intenzivnu saradnju na realizaciji zajedničkih vežbi, razmeni instruktora u centrima za mirovne operacije i učešću na kursevima u centrima za obuku.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.