Mikonos - grčka Ibica

Izvor: Kurir, 26.Jul.2012, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikonos - grčka Ibica

Ostrvo poznato po vetrenjačama, kristalno čistom moru, zlatnim peščanim plažama i sjajnom noćnom provodu sa sigurnošću će oduševiti svakog turistu

Mesto glamura i odlične zabave!

Mikonos, jedno od najpopularnijih i najposećenijih grčkih ostrva, smešteno je u centralnom delu Egejskog mora, u grupi ostrva Kikladi, sa glavnim gradom Mikonosom, koji se nalazi na zapadnom delu ostrva, gde se nalazi i luka u kojoj se osećaju suprotnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << inače karakteristične za celo ostrvo. S jedne strane su mir i tišina, a s druge buka talasa koji udaraju o zidove kuća u Alevkantri, u delu koji se naziva Mala Venecija.

Na ovom mestu sa kristalno čistim morem, lepim crkvama, kapelicama i živopisnim selima sunce obasjava ostrvo čak 300 dana godišnje, a tokom svih letnjih dana duva severoistočni vetar poznat po imenu meltemi, koji utiče na to da vrućina ne bude nepodnošljiva.

Duž obale dugačke 88 km smenjuju se prelepe plaže, a neke od najlepših smeštene su u južnom delu ostrva, na kojima se tokom letnje sezone organizuju brojne žurke koje traju tokom čitavog dana i noći. Najpoznatije su Super Paradise plaža, sa mirnim morem i prirodnom okolinom, čuvena po nudizmu i homoseksualcima, plaža Lia sa mekim peskom i bistrim morem, Aghios Ioannis, koju smatraju najlepšom plažom jugozapadne obale, zatim Elia, Platis Gialos, Psarou i brojne druge.

Što se tiče smeštaja, tokom sezone cene su veoma visoke, kao i hrana u restoranima, ali postoji veliki broj kvalitetnih taverni u kojima se može jesti po sasvim pristupačnim cenama.

Tokom dugogodišnje istorije ostrvo je oduvek važilo za jednu od najatraktivnijih destinacija, dok se po legendi smatralo za ostrvo koje su bogovi stvorili za hedoniste.

Na samom ostrvu smeštene su mnogobrojne luksuzne radnje, restorani i barovi u veoma zanimljivim uskim ulicama i pešačkim zonama koje podsećaju na lavirint. Lokalno stanovništvo veoma je dobro razvilo turizam, pa sa razlogom ovo ostrvo posećuju mnoge poznate svetske zvezde, koje za ovo mesto kažu da je grčka Ibica, pa tako ovde svoje kuće imaju Silvio Berluskoni i Sting, a postoje i liste čekanja na kojima milijarderi traže priliku za kupovinu zemljišta i izgradnju kuće.

Plavo-bele kuće

Jedno od glavnih obeležja ovog mesta je arhitektura, slična onoj na ostrvu Santorini, s prepoznatljivim belim fasadama i plavim prozorima, uskim popločanim ulicama i cvetnim balkonima, koji turistima pružaju slikovit i čaroban doživljaj.

Zašto otići na Mikonos

♦ jedno od najlepših grčkih ostrva

♦ prelepe plaže

♦ kristalno čisto more

♦ mogućnost jednodnevnih izleta do obližnjih ostrva

♦ lud noćni provod

Najbolja zabava za sve generacije

Noćni život Mikonosa je vrlo uzbudljiv i jedan je od glavnih razloga razvoja turizma na ostrvu. Glavni grad, u kom se nalazi većina barova i klubova, leti je pun ljudi svih starosnih grupa, različitih seksualnih opredeljenja i muzičkih ukusa. Ipak, svi imaju jednu zajedničku osobinu - spremnost na dobar provod i vrhunsku zabavu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.