Micotakis: Grčka će tražiti da NATO osudi akcije Turske

Izvor: B92, 01.Dec.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micotakis: Grčka će tražiti da NATO osudi akcije Turske

Grčka neće tolerisati bilo kakvu tursku provokaciju bez reagovanja, izjavio je premijer i lider stranke Nova demokratija (ND) Kiriakos Micotakis.

Ovo je izjavio u završnom obraćanju na 13. kongresu stranke, navodeći da će tražiti od NATO da osudi Tursku na sastanku lidera 3. i 4. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Londonu, javlja grčka agencija ANA.

Ukazujući na podršku Evropske narodne stranke Grčkoj, Micotakis je za NATO rekao da "savez ne može ravnodušno da stoji i gleda dok jedan od njegovih članova oštro krši medjunarodno pravo i okreće se protiv drugog člana".

Kazao je da "strategija zadržavanja jednake udaljenosti morskih granica (izmedju Grčke i Turske) veoma oštećuje Grčku, koja nikad nije želela da stvori tenziju u regionu".

"Ali Grčka zna kako da svoja prava brani samopouzdanjem, hladnokrvnošću i efikasnošću", rekao je Micotakis.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.