Masovno privođenje stranaca u Grčkoj

Izvor: RTS, 06.Okt.2012, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovno privođenje stranaca u Grčkoj

Na informativni razgovor policija u Atini privela više od 650 stranih državljana, od kojih je uhapšeno 210 pošto je ustanovljeno da nemaju boravišne vize.

Grčka policija privela je u petak na informativni razgovor 654 strana državljanina u Atini, od kojih je 210 uhašeno pošto je ustanovljeno da nemaju boravišne vize, javila je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grčka agencija Ana.

Obimna akcija privođenja na informativni razgovor deo je plana "Ksenios Zevs" za uklanjanja ilegalnih migranata iz centra prestonice.

U prisustvu javnog tužioca, sprovedene su racije u osam kuća. Utvrđeno je da je od 654 privedenih, njih 210 nelegalno boravilo u Grčkoj.

Istovremeno, četiri Avganistanaca su optužena za ubistvo muškarca čije je telo pronađeno u praznom stanu u centru Atine 19. septembra. Dvojica osumnjičenih se nalaze u pritvoru, dok su druga dvojica u bekstvu.

Sumnja se da su se počinioci ubistva bavili mrežom trgovine ilegalnih ulazaka u Grčku, tako što su migrante brodovima prebacivali iz "trećeg sveta" u zemlju ili ih držali zatočene do plaćanja za njihov dolazak.

Operacija "Ksenios Zevs", nazvana po antičkom kralju bogovlj i zaštitniku gostiju Zevsu počela je u avgustu. 

U Grčkoj ima 800.000 prijavljenih emigranata, a broj onih "bez papira" procenjen je na više od 350.000. Svake godine u Grčku pristigne više hiljada ilegalnih imigranata, koji pokušavaju da se domognu Evropske unije. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.