Maslinovo ulje iz uvoza bezbedno

Izvor: RTS, 05.Mar.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maslinovo ulje iz uvoza bezbedno

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije saopštilo je da je kontrola maslinovog ulja iz Španije, Grčke i Italije koja je sprovedena u drugoj polovini prošle i prva dva meseca 2015. godine pokazala da nije bilo neusklađenosti s propisima o bezbednosti hrane.
Kontrolu je sprovela Fitosanitarna inspekcija Uprave za bilje na 44 uzoraka, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Beta.
Dodaje se da zvaničnog uvoza maslinovog ulja iz Hrvatske u Srbiju nije bilo.
U kontroli osam uzoraka maslinovog ulja iz uvoza u drugoj polovini 2014. nije utvrđeno prisustvo pesticida preko maksimalno dozvoljene količine, napominje se u saopštenju.
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine podseća i da je 76 kontrola proizvodnje i prometa ulja u 2014. godini pokazale da je ulje na tržištu Srbije bezbedno i da je dobrog kvaliteta i da su proizvođači pod redovnim nadzorom poljoprivredne inspekcije.
"Redovno se kontrolišu i proizvođači hladno ceđenog ulja. Svih devet uzoraka koji su prosleđeni akreditovanim laboratorijama na ispitivanje bili su bezbedni i odgovarali su propisima o kvalitetu", piše u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne
sredine Srbije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Srbiji maslinovo ulje dobrog kvaliteta

Izvor: Večernje novosti, 05.Mar.2015

BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da je u prošloj godini poljoprivredna inspekcija obavila 76 kontrola u proizvodnji i prometu maslinovog ulja, koje su pokazale da je to ulje na tržištu Srbije bezbedno i da je dobrog kvaliteta.Maslinovo ulje koje je prilikom uvoza bilo predmet...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.