Maslinovo ulje bezbedno za korišćenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maslinovo ulje bezbedno za korišćenje

Ni u jednom uzorku maslinovog ulja koje je prilikom uvoza bilo predmet kontrole Fitosanitarne inspekcije Uprave za bilje Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, nije utvrđeno prisustvo pesticida, odnosno nije utvrđeno prisustvo pesticida preko maksimalno dozvoljene količine, saopštila je danas poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Kako je navedeno, kontrolisano maslinovo ulje bilo je poreklom iz Španije, Grčke i Italije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a nije bilo zvaničnog uvoza maslinovog ulja iz Hrvatske u Srbiju.

Inspektori su uzeli 44 uzorka radi ispitivanja i na osnovu do sada prispelih 40 izveštaja o ispitivanju, utvrđeno je da nije bilo neusklađenosti u odnosu na propise o bezbednosti hrane.

Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine takođe je izvršila 76 kontrola u proizvodnji i prometu ulja u 2014. godini i kontrole su pokazale da je ulje na tržištu Republike Srbije bezbedno i da je dobrog kvaliteta i proizvođači su pod redovnim nadzorom poljoprivredne inspekcije, kaže se u saopštenju.

Redovno se kontrolišu i proizvođači hladno ceđenog ulja. Tokom kontrola, u pet slučajeva su utvrđene nepravilnosti- u jednom slučaju reč je o isteklom roku, a u četiri slučaja nepravilnosti su se odnosile na deklarisanje, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEZ BRIGE: Maslinovo ulje iz uvoza bezbedno za jelo

Izvor: Kurir, 05.Mar.2015

Zvaničnog uvoza maslinovog ulja iz Hrvatske u Srbiju nije bilo..BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije saopštilo je danas da je kontrola maslinovog ulja iz Španije, Grčke i Italije koja je sprovedena u drugoj polovini prošle i prva dva meseca 2015. pokazala da nije...

Nastavak na Kurir...

Maslinovo ulje bezbedno za korišćenje

Izvor: Studio B, 05.Mar.2015

Ni u jednom uzorku maslinovog ulja koje je prilikom uvoza kontrolisala Fitosanitarna inspekcija Uprave za bilje Ministarstva poljoprivrede, nije utvrđeno prisustvo pesticida preko maksimalno dozvoljene količine...Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. navodi...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.