Marković: Tražićemo investitore za gradnju u Grčkoj

Izvor: Blic, 13.Avg.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Tražićemo investitore za gradnju u Grčkoj

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković izjavio je danas da će krajem ove ili sledeće godine tražiti investitore za gradnju objekata na obali mora u Grčkoj, koju je Jagodina dobila na poklon.

Marković je rekao da će se u Grčkoj sastati s gradonačelnikom Hrisupolija koji će doneti generalni plan zemlje koju je Jagodina dobila na poklon.

- Doneće nam generalni plan i projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šta može da se pravi na lokaciji gde je Jagodina dobila dva hektara zemlje na obali mora - najavio je Marković na konferenciji za novinare povodom odlaska jagodinske privredno-političke delegacije u Grčku.

Kako je ranije rečeno, predsednik grčke pobratimske opštine Hrisupoli Savas Mihalidis je prošle godine zvanično predao dva hektara zemljišta Jagodini prilikom posete Markovića i privredne delegacije tom gradu, a Jagodina je 2008. poklonila Hrisupoliju zemljište u Industrijskoj zoni za izgradnju fabrika.

Privredno-politička delegacija od 100 članova boraviće od 15. do 19. avgusta u grčkom gradu Katerini.

- Imaćemo sastanak sa gradonačelnikom Katerinija, privredne komore, privrednicima iz tog regiona i sa predsednicima opština i gradova koji su se pobratimili sa Jagodinom - najavio je Marković.

On je kazao da je Grčka, pored Italije, drugo tržište za potencijalne investitore i da očekuje da će napraviti ekonomsku saradnju.

Marković će u Paraliji obići jagodinske maturante koji već devet godina tamo letuju o trošku Skupštine grada. On je najavio da će privredna delegacija iz Jagodine putovati krajem septembra u Bari gde će im domaćin biti italijanski proizvođač kuhinja Grupa Turi, koji će u Jagodini napraviti fabriku. Sredstva za putovanje, kao i za sva dosadašnja, obezbedili su donatori.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Keri: Abas spreman na pregovore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2013

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je u utorak da je palestinski predsednik Mahmud Abas spreman da nastavi pregovore sa Izraelom, iako su izraelske vlasti izdale dozvolu za gradnju nova 942 stanova u istočnom Jerusalimu. "Danas ću razgovarati s njim. On (Abas) je spreman da nastavi pregovore...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.