Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2021, 21:17

Marin se razišao s Al Ahlijem, Milojević ga hoće u Atini, sprema se teren i za veliki transfer iz Genka

Nekadašnji nemački reprezentativac mogao bi da se vrati u Grčku posle tri godine, dok se ujedno merka pojačanje koje bi moglo da bude čak i najskuplje u klupskoj istoriji

Pre nešto više od dve sedmice pravo s Arabijskog poluostrva stigla je vest da Marko Marin od svog kluba Al Ahlija potražuje neisplaćena primanja u visini od 4.500.000 evra, što je u datom trenutku nagoveštavalo da bi rastanak dve strane mogao da bude sve, samo ne lak.

Sreda, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 20.30: (1,45) Crvena zvezda (4,30) Kairat (7,75)

Stvari su u međuvremenu ipak dobile željeni obrt. Tamošnji mediji javili su da je Marko Marin dobio raskid ugovora pošto se sa čelnicima Al Ahlija konačno dogovorio oko spornih finansijskih detalja, posle čega je zvanično zaveden kao slobodan igrač zajedno sa Elvisom Sarićem i Mohamedom Al Fatilom. Prema podacima sa specijalizovanog portala Transfermarkt Marinova "sloboda" zavedena je od 1. avgusta ove godine, ali svakako ima odrešene ruke da bira novu sredinu.

Kako stvari trenutno stoje neće morati dugo da čeka na novi angažman. U Grčkoj je već lansirana priča o novoj saradnji Vladana Milojevića i Marka Marina. Samo ovog puta u Atini. Mada se ističe da je ovih dana Aekovom šefu struke i svima u klubu prva misao revanš susret kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Veleža iz kojeg mostarski klub nosi pobedu rezultatom 2:1, takođe se razmišlja o pojačanjima. Jedno je špic, drugo desno krilo i treće neko ko bi se bavio kreacijom igre. A tu se upravo Marko Marin uklapa kao savršeni komadić puzle.

Nekadašnji nemački reprezentativac već ima iskustvo igranja u Grčkoj pošto je nastupao za Olimpijakos dve godine (2016-2018), te uzeo šampionsku titulu 2017. Milojević ga jako dobro poznaje iz dana kada su zajedno radili u Crvenoj zvezdi, a prema nagoveštajima iz Grčke sada kada je slobodan igrač i te kako je pristupačan, pa se čeka dalji rasplet.

Kada je u pitanju pozicija desnog krila, tu AEK takođe radi na jednom međunarodnom transferu, ali iz Belgije. Naime, želja stručnog štaba je Džozef Pejntsil iz Genka! Radi se o reprezentativcu Gane, koji je prevashodno levo krilo, ali igra i po desnoj aut liniji po potrebi. Njega je Milojević označio kao pojačanje koje bi pravilo razliku.

Problem bi moglo da bude obeštećenje, pošto je AEK spreman da plati 2.500.000 evra za ovaj transfer, dok Genk traži bar 500.000 evra više. Pejntsil je slabo igrao prošle sezone, svega dvaput za celu sezonu, a kako mu ugovor ističe narednog leta dobra je prilika za sve tri strane da se transfer dogodi.

Ako bi AEK na kraju uspeo da spusti cenu na željenih 2.500.000 evra, bio bi to jedan od najskupljih transfera u klupskoj istoriji. Pejntsil bi izbio na četvrto mesto ispred Levija Garsije koji je doveden iz Beitara prošle sezone za 2.200.000 evra, a stao iza Rafika Đebura koji je Panioniosu pre 13 godina plaćen 2.900.000 evra, Grigorisa Georgatosa za koga je 2002. izdvojeno 3.000.000 evropskih novčanica, dok je rekorder i dalje Vasilis Cijartas pošto je doveden iz Sevilje 2000. za 3.500.000 evra.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.