“Mama, bojim se da će nas poslati u Ameriku da nam tamo sude”: Neutšeni roditelji uhapšenog mladića na Zakintosu

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jul.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Mama, bojim se da će nas poslati u Ameriku da nam tamo sude”: Neutšeni roditelji uhapšenog mladića na Zakintosu

- Otišao je na Zakintos da se leči, jedva smo skupili taj novac da ga pošaljemo na more jer je dobio alergijski kašalj radeći u „Filipsu“. Kako sad da mu pomognemo, sam je i uplašen a mi odavde ne možemo ništa za njega da uradimo – grcajući u suzama priča Jasmina Jovanović iz sela Rečica kod Žitorađe, majka dvadesetdvogodišnjeg Nenada koji je uhapšen na ovom grčkom ostrvu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << američkog turiste Bakari Hendersona (22).

Nenad je 30. juna sa drugovima Nikolom Jovanovićem iz istog sela i Sinišom Jovanovićem iz Žitnog Potoka otputovao na letovanje.

- Uplatili su aranžman preko neke agencije u Prokuplju, sutra su trebali da se vrate... Turistička agencija nas je i obavestila da je Nenad uhapšen, nisu znali nikakve druge detalje.... On se javljao i juče i danas, ali samo na minut, valjda im je samo toliko dozvoljeno. Kazao je: "Mama, mi smo ovde, ne znamo šta se dešava. Bojim se da će nas poslati u Ameriku da nam tamo sude". Kazala sam mu da bude jak, da izdrži jer se svi nadamo da će pravda da pobedi, da će biti dokazano da on nije nizašta kriv. On se samo sticajem okolnosti tamo našao kada se to dešavalo. Pa on ne bi mrava zgazio, a kamoli čoveka da ubije – naglašava zabrinuta žena.

Foto: Facebook/Nenad Jovanović

Nenadov otac Ljubiša se mnogo nasekirao što, kako kaže, uhapšeni mladići nemaju ni advokate.

- Moja penzija je 12.000, operisan sam od srca, supruga radi u „Leoniju“, nemamo dovoljno novca da angažujemo advokata koji bi u Grčkoj zastupao naše dete. Srce mi se cepa zbog njega, danas mi je kazao: "Krivo mi je tata što ispaštamo ni krivi ni dužni", i briznuo je u plač. On je tako jak, kada je zaplakao to znači da je u mnogo strašnoj situaciji. Zvali smo konzula, on nam je kazao da čini sve što može da im se pomogne, ali to očigledno nije dovoljno.

- Sudbina, šta li je? On je hteo da ide na letovanje preko niške agencije, ali su njegovi drugari našli aranžman za Zakintos, pa je odlučio da ide sa njima. Da sam znao kakvo je to mesto, ne bih mu ni dozvolio da tamo letuje. Nisam ni čuo za Zakintos dok se to nije desilo, tek sada sam saznao šta se tamo dešava – jada se zabrinuti otac.

Dodaje da ih teši to što je Nikola Jovanović, Nenadov i Sinišin drug, na slobodi.

- On im tamo pomaže, kupuje im hranu jer im je i novca nestalo. On bi u sredu trebao da stigne kući, pa ćemo valjda saznati šta se desilo sa našim detetom - neutešni su roditelji.

(D.R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

"PLAKAO JE PREKO TELEFONA, JEDVA SU SKUPILI ZA MORE" Roditelji uhapšenih mladića na Zakintosu sigurni da je u pitanju GREŠKA

Izvor: Blic, 11.Jul.2017, 19:01

Roditelji Nenada Jovanovića iz Niša, koji je uhapšen na Zakintosu očajni su i tvrde da on nije učestvovao u tuči, kao i da su ga policajci našli na plaži i - uhapsili...- Čuo sam se sa sinom jednom, posle hapšenja. Njega nisu odmah ni uhapsili. Taj mladić je ubijen u petak ujutru oko pola...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.