Makedonija: Novi red žičane ograde na granici s Grčkom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Novi red žičane ograde na granici s Grčkom

Vojska Makedonije počela je postavljati drugi red žičane ograde na granici sa Grčkom, kod Đevđelije, prenose danas makedonski portali.

Prema službenim izvorima iz vojske, plan je da ograda bude dugačka 37 kilometara i na pet metara udaljenosti od ograde koja je podignuta u novembru prošle godine.

Službeni izvori kažu da je od postavljanja prvog reda granične ograde u novembru prošle godine do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je spriječeno 19.000 ilegalnih prelazaka, a samo u januaru više od 4.000.

Prema novim pravilima EU, preko granice se od polovice novembra propuštaju samo izbjeglice iz  Sirije, Iraka i Afganistana, dok iz drugih zemalja imaju tretman ekonomskih migranata.

U Makedoniju je od početka ove godine do 6. februara, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, registriran ulazak više od 65 tisuća izbjeglica.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.