Izvor: Southeast European Times, 05.Feb.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF spreman da pomogne Grčkoj

05/02/2010

PARIZ, Francuska -- Generalni direktor MMF-a Dominik Štraus Kan izjavio je u četvrtak (4. februara) da je ta institucija spremna da pomogne Grčkoj ako to bude od nje zatraženo. On je izrazio uverenje da će zemlja biti u stanju da se nosi sa svojim oslabljenim javnim finansijama. "Ako zatraže od mene da intervenišem, ja ću to učiniti”, rekao je on francuskom radiju RTL. Štraus Kan je odbacio mogućnost bilo kakve opasnosti od bankrotstva Grčke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times <<

Reagujući na to, zamenik grčkog ministra inostranih poslova Dimitris Drucas ponovio je u četvrtak da Atina planira da uradi to sama. "Uopšte nema razmišljanja o MMF-u", rekao je Drucas novinarima u Njujorku, gde boravi u poseti UN-u. Evropska komisija je ove nedelje podržala grčke mere štednje i dala rok zemlji do kraja 2012. godine da smanji svoj ogromni budžetski deficit. Atina je obećala da će smanjiti deficit sa 12,7 odsto BDP-a u 2009. na 3 odsto, koliko iznosi gornja granica EU. (Rojters, AP, Dau Džons - 04/02/10)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.