MMF: U pismu grčkih vlasti nema jasnih garancija

Izvor: GdeInvestirati.com, 25.Feb.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: U pismu grčkih vlasti nema jasnih garancija

Generalna direktorka MMF Christine Lagarde izjavila je danas da spisak reformi koje su grčke vlasti uputile ministrima finansija evro zone ne pruža jasne garancije za nastavak programa reformi u toj zemlji.

U pismu predsedniku evrogrupe Jeroen Dijsselbloemu, objavljenom danas, Lagarde ukazuje i da su napori koje ulaže Grčka ipak dovoljni za nastavak programa finansijske pomoći medjunarodne zajednice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << />
Pismo Lagarde objavljeno je u istom trenutku u kojem je evrogrupa, koju čine ministri finansija evro zone, odobrila nastavak programa pomoći Grčkoj na osnovu reformi koje je Atina obećala da će sprovesti.

Iako je ocenila da je lista obećanih reformi "dovoljno kompletna za početnu osnovu za uspešno okončanje programa", Lagarde je istakla da ona "nije dovoljno specifična".

"Ohrabrena sam odlučnošću novih grčckih vlasti koja se čini jača, u nekim oblastima, poput borbe protiv utaje poreza i korupcije, i želimo da znamo više o njihovim planovima", dodala je šefica MMF.

"Ipak u nekim oblastima, možda i najvažnijim, pismo ne nudi dovoljno jasne garancije vlade da će pokrenuti reforme predvidjene u okviru memoranduma o ekonomskim i finansijskim politikama", kazala je.

Taj memorandum je osnova programa podrške "trojke" (Evropske centralne banke, EU i MMF) Grčkoj.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.