MICOTAKIS USKORO U BEOGRADU: Vučić razgovarao sa premijerom Grčke

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 14:08

MICOTAKIS USKORO U BEOGRADU: Vučić razgovarao sa premijerom Grčke

Dvojica zvaničnika su se dogovorili da se uskoro sastanu u Beogradu

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao je danas telefonom sa premijerom Republike Grčke, Kirijakosom Micotakisom, i tom prilikom mu se zahvalio na tome što Grčka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na doprinosu stabilnosti u regionu.

Dvojica zvaničnika su se saglasili da postoje svi uslovi da saradnja dveju zemalja i u ovoj godini nastavi da jača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u različitim oblastima, naglasivši mogućnosti koje pruža sektor energetike, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Premijer Micotakis je ponovio i podršku Grčke evropskom putu Srbije, uz nadu da će u ovoj godini napredak biti vidljiviji.

, kako bi detaljnije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima.

Tom prilikom se očekuje i dolazak predstavnika grčkih kompanija, koji bi sa srpskim preduzetnicima razgovarali o razvoju ekonomske saradnje.

Premijer Micotakis je ovom prilikom izrazio veliko interesovanje za učešće Grčke na EXPO2027, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je ta specijalizovana svetska izložba velika prilika ne samo za Srbiju, nego i za ceo region.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.