Lopovi u Grčkoj pelješe srpske turiste novim metodama

Izvor: BKTV News, 26.Jun.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi u Grčkoj pelješe srpske turiste novim metodama

Muke turista na letovanjima su već počele, te je tako nekoliko automobila je opljačkano na grčkim plažama.

Lopovi, uz pomoć malih uređaja, ometaju daljinsko zaključavanje brava na automobilu, a onda kada se vlasnik udalji ulaze u auto i uzimaju vredne stvari, svedoče naši turisti.

Ovo se najčešće događa na parkinzima popularnih plaža, velikih supermarketa i tržnih centara. Zato agencije upozoravaju turiste da budu oprezni i da pre nego što se udalje od >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vozila, još jednom provere da li su vrata zaista zaključana.

Žrtve lopova su uglavnom naši državljani, jer ih u Grčkoj najviše ima. Da su prošle godine bila česta i klasična obijanja automobila, potvrđuju i zaposleni u turističkim agencijama i dodaju da još nema krađa po sobama i apartmanima, ali očekuju se s obziroma na to da je to uobičajena pojava poslednjih nekoliko godina.

Nažalost, ne postoji način da se turisti sto posto zaštite, ali svakako ne treba držati vredne stvari u kolima. To je ponekad teško izvesti naročito što naši ljudi vole da u povratku s letovanja svrate u recimo "Ikeu" čiji parking očigledno nije pokriven video nadzorom.

Svi koji su smešteni na nižim spratovima u apartmanima i hotelima treba tokom noći i dana obavezno da drže vrata zatvorena. Sve krađe treba da se prijave policiji.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.