Ljajić: Srbija će se teško vratiti na tržište Kosova

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Jan.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Srbija će se teško vratiti na tržište Kosova

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i usluga Rasim Ljajić izjavio je da je za dva meseca, koliko su na snazi takse od 100% za plasman srpske robe na Kosovo i Metohiju, napravljena velika ekonomska šteta.

- Činjenica je da je tokom dva meseca ovih besmislenih mera prozrokovana velika ekonomska šteta našoj ekonomiji ali i za privrednike na Kosovu, potrošači trpe štetu. Ove ekonomske mere su prouzrokovale i političku >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << krizu na samom Kosovu, više se ne zna ko je vlast ko je opozicija - rekao je Ljajić za Prvu TV.

Ljajić smatra da Ramuš Haradinaj teško da može da nađe adekvatan izlaz iz ove situacija.

- Nisam siguran kako će se ova kriza završiti, da li padom taksi ili padom vlade - kaže on.

Prema Ljajićevim rečima, više država je iskoristilo ovu situaciju.

- Svi su iskoristili. Makedonija je povećala izvoz 40%, Hrvatska 30%, Bugarska 50%, Slovenija 123%, Grčka 114%. Prosto morala su da se nađu alternativna tržišta i zato će ova šteta biti mnogo veća od ovih 66 mil EUR. Teško je vratiti se na tržište gde ste nekada bili prisutni, jer su drugi igrači ušli na njega - navodi Ljajić.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.