Lew: Nitko ne želi vidjeti posljedice odlaska Grčke iz eurozone

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jun.2015, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lew: Nitko ne želi vidjeti posljedice odlaska Grčke iz eurozone

WASHINGTON - SAD su danas ponovo pozvale Grčku da pronađe kompromis sa kreditorima uvjeravajući da "nitko ne želi znati kakve bi bile posljedice" ako bi Grčka izašla iz eurozone.

"Ne želim prejudicirati posljedice, ali nitko ne može da predvidjeti reakciju na tržištima ako bi Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << napustila eurozonu", izjavio je američki ministar finansija Jack Lew.

Prema njegovim riječima, sve strane treba da pokažu fleksibilnost, ali je na Grčkoj da provede reforme kako bi dobila ranije obečanu pomoć od 7,2 milijardi eura.

"To je osnova za postizanje dogovora što je prije moguće", dodao je Lev.

Posljednjih dana, SAD sve više pozivaju na kompromis o grčkom pitanju, strahujući od negativnih posljedica na europsku i svjetsku ekonomiju.

Grčka treba isplatiti 1,5 milijardi eura duga Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) do 30. lipnja. Međutim, grčke kase su prazne i ta zemlja pregovora s kreditorima da dobije ranije obećanu financijsku pomoć od 7,2 milijarde eura.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.