Lagard posle Merkelove: Bez smanjenja duga Grčkoj

Izvor: B92, 23.Feb.2017, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagard posle Merkelove: Bez smanjenja duga Grčkoj

Berlin -- Generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard izjavila je da za sada nema potrebe za smanjenje grčkog duga .

Lagard je dodala da bi vlasti u Atini trebalo da učine značajan napredak u sprovođenju reforme.

Kristin Lagard, koja boravi u Berlinu, gde je razgovarala s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekla je da je MMF optimističan posle napretka grčkih vlasti, dodajući da su neophodne reforme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << penzija i poreskog sistema, kao i u drugim oblastima.

"U ovom trenutku nije potrebno smanjenje (duga)", rekla je generalna direktorka MMF-a u izjavi za nemačku televiziju ARD i dodala da će kasnije biti verovatno potrebno restrukturisanje duga, kao i možda smanjenje kamatnih stopa.

Na nedavnom sastanku Evrogrupe (evrozone) omogućeno je da se delegacije kreditora vrate u Atinu sredinom marta da razgovaraju o nastavku pregovora o rešavanju grčkog duga.

Grčka je od 2010. godine prošla kroz nekoliko programa pomoći MMF-a i drugih zemalja evrozone, ali je njen javni dug zbog oslabljene privrede povećan na 315 milijardi evra, što je oko 180 odsto bruto domaćeg proizvoda.

MMF je uslovljavao nastavak pomoći reformom penzija u Grčkoj, ocenjujući da je grčki dug "neodrživ".
Pogledaj vesti o: Grčka,   Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.