LOKALCI NAPLAĆUJU: Ako planirate da letujete u Grčkoj autom, budite spremni da tražite parking SATIMA, a onda još da ga PLATITE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 16:09

LOKALCI NAPLAĆUJU: Ako planirate da letujete u Grčkoj autom, budite spremni da tražite parking SATIMA, a onda još da ga PLATITE!

U sezoni je gore nego u centru Beograda

Tokom letnje sezone u Grčkoj veliki izazov i problem turistima predstavlja pronalaženje slobodnog parking mesta u popularnim letovalištima.

Tako se dešava da turisti koji na more krenu svojim automobilom parking traže i po sat vremena, a kada ga jednom nađu ne usuđuju se da isparkiraju auto do kraja letovanja.

Neki se čak i umore od potrage i ostave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << auto na mestu na kojem znaju da će dobiti kaznu ili da će im skinuti tablice zbog nepropisnog parkiranja.

Međutim, ima i onih koji odluče da svakako koriste auto tokom letovanja i tako obilaze plaže, ali ih tamo dočeka neprijatno iznenađenje - improvizovani parking na kojem lokalci naplaćuju mesto.

Jedno takvo iskustvo podelila je i jedna žena u grupi Grčka info na Facebooku gde je objasnila da su joj u blizini poznate plaže naplatili parking na suncu čak 8 evra.

Ovo nije jedino mesto u Grčkoj gde se parking naplaćuje po danu, pa je tako na primer u Pargi cena oko 6 evra, na Krfu je 5 evra dnevno, u Solunu je sat oko 4 evra, u Sivoti je 2 evra dnevno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.