Kurti na sastanku s Dendijasom tražio punu primenu sporazuma iz Ohrida

Izvor: Beta, 29.Apr.2023, 14:33

Kurti na sastanku s Dendijasom tražio punu primenu sporazuma iz Ohrida

Premijer Kosova, Aljbin Kurti, tokom današnjeg sastanka s ministrom spoljnih poslova Grčke, Nikosom Dendijasom, tražio je punu primenu, bez odlaganja i bez uslova, Ohridskog sporazuma sa Srbijom, postignutog 18. marta, saopšteno je u Prištini.Kurti se s Dendijasom sastao drugog dana Ekonomskog foruma u ​​Delfima, u Grčkoj.Razgovarali su o najnovijim dešavanjima i očekivanjima od sastanka na visokom nivou 2. maja u Briselu, gde bi Kurti trebalo da se sastane s predsednikom Srbije, Aleksandrm Vučićem."Tokom sastanka razgovarali su i o najnovijim dešavanjima u zemlji (na Kosovu), rezultatima i značaju održavanja izbora u četiri severne opštine Kosova prošle nedelje, potrebi pune i bezuslovne, bez odlaganja, primene Osnovnog sporazuma i Aneksa za implementaciju i o očekivanjima od političkog sastanka na visokom nivou 2. maja u Briselu, uz posredovanje Evropske unije", rečeno je u saopštenju.Kurti i Dendijas su razgovarali i o načinima na koje se mogu dalje unaprediti odnosi Kosova i Grčke, povećati trgovinska razmena i investicije.Sastanak Kurtija s Dendijasom je deseti za dve godine. Prošlog meseca grčki ministar je posetio Kosovo.To je bila njegova šesta zvanična poseta Kosovu.Uprkos značajnom povećanju saradnje, Grčka i dalje ne priznaje Kosovo.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kosovska vlada najavila izmenu Upravljačkog tima za ZSO

Izvor: Danas, 29.Apr.2023

Premijer Aljbin Kurti otputovaće u utorak u Brisel da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i to bez toga da ga je upravljački tim Zajednice koji je formirala Vlada, obavestio o tome kakav je nacrt statuta sačinjen. Vladini funkcioneri upozorili su na promenu sastava ovog tima,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.