Kostić bez dozvole da kupi Helenik šugar

Izvor: Blic, 30.Jan.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić bez dozvole da kupi "Helenik šugar"

Postoji mogućnost da kompanija Miodraga Kostića "Sunoko" za proizvodnju šećera ispadne iz tendera za kupovinu državne kompanije" Helenik šugar" u Grčkoj, zbog zabrane antimonopolske komisije u Srbiji.

Kostić kaže da "Sunoko" već pet meseci čeka dozvolu za preuzimanje grčke kompanije od komisije za zaštitu konkurencije, čime bi njegova kompanija imala oko 80 odsto udela u proizvodnji šećera u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Imam informaciju da je stav komisije negativan. Ako to bude i zvaničan stav bićemo administrativno sprečeni da učestvujemo na tenderu u Grčkoj - rekao je Kostić.

Rok za podnošenje prijave za kupovinu grčke kompanije "Helenik šugar" ističe krajem februara. Prijavilo se 11 kompanija, od kojih su nemački "Sud Cuker" i Kostićev "Sunoko" najozbiljniji ponuđači.

Na tržištu Srbije Kostićeva kompanija ima 50 odsto udela u proizvodnji šećera, dok "Helenik šugar" ima oko 30 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kostić bez dozvole za Helenik šugar

Izvor: B92, 30.Jan.2012

Beograd -- Postoji mogućnost da kompanija Miodraga Kostića Sunoko za proizvodnju šećera ispadne iz tendera za kupovinu državne kompanije Helenik šugar u Grčkoj...Razlog za to bi mogla da bude zabrana antimonopolske komisije u Srbiji...Kostić kaže da Sunoko već pet meseci čeka dozvolu za preuzimanje...

Nastavak na B92...

Komisija zabranila koncentraciju Kostićevom "Sunoku"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2012, 10:31

BEOGRAD -..Komisija za zaštitu konkurencije objavila je rešenje, kojim zabranjuje sprovođenje koncentracije između preduzeća "Sunoko" iz Novog Sada i grčke kompanije "Helenik šugar industri" (Hellenic Sugar Industry)...Kompanija "Sunoko" sastavni je deo "MK grupe" u vlasništvu biznismena Miodraga...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.