Konte Britanika

Izvor: RTS, 18.Jul.2010, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Konte" Britanika

Hiljade britanskih turista osetilo je na svojoj koži bankrot agencije "Goldtrejl", koja se specijalizovala za odmore u Grčkoj i Turskoj. Kolaps agencije dogodio se u vreme najvećeg turističkog prometa.

Bankrot agencije "Goldtrejl", koja se specijalizovala za odmore u Grčkoj i Turskoj, hiljade britanskih turista osetilo je na svojoj koži. Ne zna se kome je teže, onima koji su već na putu ili onima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ostali bez letovanja.

U trenutku bankrotstva, kompanija je imala oko 16.000 turista u inostranstvu. Kolaps "Goldtrejla" iz Sarija dogodio se u vreme najvećeg turističkog prometa, jer se većina britanskih škola raspušta krajem ove nedelje.

"Trebalo je danas da putujemo u Bodrum. Sve je bilo rezervisano, ali ništa od toga jer je kompanija sinoć bankrotirala. Tužni smo, posebno deca jer su se radovala letnjem raspustu", rekao je jedan turista.

Britancima koji tek treba da krenu na put, savetuje se da provere kod lokalnih agenata, preko kojih "Goldtrejl" uglavnom posluje, da li da se upuste u avanturu, jer im putne karte verovatno ne važe.

"Ne znamo šta dalje. Odjednom vaši planovi padnu u vodu. Ljut sam i razočaran", kaže turista.

U pokušaju da reši sudbinu turista koji su bar malo uživali na moru, britanska uprava za civilni saobraćaj organizovaće njihov povratak u zemlju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.