Koncertom u amfiteatru otpočeo Međunarodni studentski festival folklora (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 17.Jul.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncertom u amfiteatru otpočeo Međunarodni studentski festival folklora (VIDEO)

U Nišu je otvoren Sedmi međunarodni studentski festival folklora. Tradicionalnim koncertom u Amfiteatru na keju započet još jedan folklorni defile sa preko 500 učesnika. Manifestacija će trajati do 20. jula, a pored Niša u koncertima će uživati i meštani Bele Palanke, Vladičinog Hana i Knjaževca.
Kao i prethodnih šest godina, Festival je najavaljen defileom svih učesnika kroz Obrenovićevu ulicu. Nišlije su uživale u šarenilu narodnih nošnji i zavirili u delić onoga što ih očekuje u naredna četiri dana.
Gosti iz Bugarske, Grčke, Indije, Meksika, Poljske, Rumunije i Francuske će zajedno sa našim folklorcima pokazati deo svoje tradicije u pokušaju da je otrgnu od zaborava.
Svake večeri od 20:30h održaće se po dva koncerta na različitim lokacijama: u Parku Svetog Save, Amfiteatru na Keju i na Letnjoj pozornici. U spletu najrazličitijih folklornih igara večeras će uživati građani Bele Palanke i Vladičinog Hana.
Zatvaranje manifestacije zakazano je za 20. jul od 20:30h na Letnjoj pozornici, a cena karte biće 200 dinara.

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Tradicija i običaji 500 učesnika iz 6 država

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2014

Defileom stotina folkloraca iz Evrope i Južne Amerike Obrenovićevom ulicom i njihovim nastupom na amfiteatru nišavskog keja, u Nišu je sinoć počeo 7. Međunarodni studentski festival folklora.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.